Lihas- ja nivelkipujen hoito

20 vuoden kokemuksella ja uusimmalla teknologialla

Mitä fysioterapia on?

Fysioterapia on menetelmä, jolla voidaan lievittää kipua ja auttaa sinua toimimaan, liikkumaan ja elämään paremmin. Fysioterapia on saatavilla kaikille eikä vaadi lääkärin lähetettä!

Fysioterapialla voidaan mm.

Fysioterapeutti arvioi lihastesi ja niveltesi rakennetta, toimintaa sekä liikkumistasi ja kehittää sen perusteella suunnitelman, joka ohjaa hoitoasi. Fysioterapeutit ohjaavat usein mm. voima-, venyttely- ja koordinaatioharjoitteita, toteuttavat lihasten venyttelyä tai nivelten mobilisaatiota käsin (manuaalisesti) ja käyttävät uusinta teknologiaa, kuten Shockwave tai LPG-menetelmää, vaivan hoitamiseksi.

Fysioterapeutit työskentelevät lääkäreidesi ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa yhdessä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Varaa aika netistä tai soittamalla toimipisteelleemme!

Fysioterapiapalvelut

Manuaalinen terapia

Manuaalinen terapia

Manuaalisessa terapiassa fysioterapeutti käsittelee lihaksia ja niveliä, samalla selvittäen mistä rakenteesta kipu aiheutuu. Se sopii erityisesti lihas- ja nivelperäisten vaivojen, kuten päänsäryn, olkapääkivun tai alaselkäkivun hoidossa nopeaan kivunlievitykseen tai leikkauksen jälkeen nivelen liikelaajuuden palauttamiseen normaaliksi.

Harjoitusterapia

Harjoitusterapia

Terapeuttiset harjoitteet vahvistavat vaurioituneita rakenteita ja palauttavat liikkumista normaaliksi. Harjoittelu on usein välttämätöntä, jotta vaiva saadaan pysymään poissa pitkäaikaisesti. Fysioterapeutti suunnittelee ja ohjaa harjoitusohjelman sekä seuraa edistystäsi ja tekee ohjelmaan tarvittaessa muutoksia.

Työfysioterapia

Työfysioterapia

Useimmat lihas- ja nivelkivut johtuvat työssä tapahtuvasta toistokuormituksesta, kuten jatkuvista nostoista, hiiren käytöstä tai huonoista työskentelyasennoista. Tällaiset vaivat eivät yleensä parane ennen kuin toistorasitusta on saatu vähennettyä riittävästi. Työfysioterapeutti voi korjata työpisteen ergonomiaa paikan päällä sekä ehdottaa vaihtoehtoisia työvälineitä ja työtapoja.

Akupunktio

Akupunktio

Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, jossa asetetaan neuloja tiettyihin kohtiin kehoa. Akupunktiolla voidaan mm. lievittää kipua, jolloin kipulääkkeiden käyttöä voidaan vähentää.

LPG

LPG

LPG-laite vähentää tehokkaasti turvotusta, joka voi aiheutua mm. nivelen tai lihaksen tulehduksesta tai kirurgisesta leikkauksesta. LPG nopeuttaa myös kudosten parantumista, minkä vuoksi sitä käytetään myös lihas- ja nivelkipujen hoidossa.

Shockwave

Shockwave

Shockwave on terapialaite, jolla voidaan edistää erityisesti jänteiden paranemista mm. tenniskyynärpää-, kalkkiolkapää- ja kantaluupiikkivaivoissa. Shockwave on yksi harvoista tavoista, jolla jänteiden paranemisnopeuteen voidaan vaikuttaa.

Yksilölliset pohjalliset

Yksilölliset pohjalliset

Jalkojen asento vaikuttaa koko kehoon ja voi aiheuttaa nilkkavaivojen lisäksi mm. polvi- ja alaselkäkipua. Jalkojen asento on mahdollista korjata 3D-skannauksen ja fysioterapeutin tekemän analyysin perusteella tehtävällä pohjallisella. Materiaalivalinnalla pohjallinen voidaan räätälöidä mm. diabeetikolle (hyvin joustava) tai urheilijalle sopivaksi.

Polkupyöräergometri

Polkupyöräergometri

Polkupyöräergometritestissä syke nostetaan 12 minuutin aikana lepotasosta 85 prosenttiin maksimisykkeestä. Testi soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kirjallisesta palautteesta saat selville nykyisen kuntosi ja yksilöllisen harjoitusohjelman sen kehittämiseksi.

Fysioterapeutit

Henna Penttinen

Metropol, Ylämylly
 • Työfysioterapia
 • McKenzie-menetelmä (MDT)
 • Selän välilevyoireiden ja pakkoasentojen tutkiminen ja hoito
 • Äitiysfysioterapiaan erikoistuva
 • Spartan Mobility ohjaaja
 • Footcare pohjalliset

Kari Karhu

Metropol
 • Työfysioterapia
 • Neurologinen fysioterapia
 • Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Esa Kokko

Metropol, Ylämylly
 • Neurologinen fysioterapia
 • Akupunktio

Heidi Räsänen

Metropol, Rantakylä, Ylämylly
 • Neurologinen fysioterapia
 • Selkärangan mobilisointi

Pekka Saharinen

Metropol
 • Ortopedinen manuaalinen fysioterapia (OMT)
 • Pitkäaikais-kipusairaiden fysioterapia